Llet de cabra de qualitat.

La llet de cabra que utilitzem és una llet de màxima qualitat.  Procedeix del nostre propi ramat, un ramat format per unes 400 cabres de la raça murciana-granadina (Capra aegagrus hircus) i que fan una producció anual de 7000l de llet. Cada dia el ramat surt a pasturar pel terme de Canet lo Roig i es complementa la seua alimentació amb farratge que nosaltres mateixos cultivem.  A més, el ramat té una qualificació sanitària M4, és a dir que és un ramat oficialment indemne de brucel·losi. I per a que encara siga millor elaborem els nostres productes amb la llet recent munyida.

La composició de la llet de cabra varia en funció de la raça, la zona de producció, l’estació de l’any, la fase de lactància, l’alimentació… per això, en funció d’aquestes variables les propietats dels nostres productes poden variar lleugerament perquè no homogeneïtzem la matèria prima.

La llet de cabra està composta fonamentalment per aigua, aporta greix (encara que menys que la d’ovella) i proteïnes d’alta qualitat. També conté una quantitat significativa de vitamina B2 o riboflavina. Una particularitat és que no carotens i per això el seu color és completament blanc (a diferència de la de vaca que el carotè li dona el color al seu greix). El carotè és el promotor de la vitamina A que s’ha de convertir per l’organisme a la glàndula tiroides. A la llet de cabra no hi ha carotè sinó que directament hi ha la vitamina A completament disponible per a la seua assimilació i sense la intervenció de la glàndula tiroide. Per últim, el grana avantatge de la llet de cabra és la seua major digestibilitat degut a les seues característiques pròpies del greix, la proteïna i del coàgul que es forma a l’estómac.

Foto detall d'una cabra sent munyida

Composició nutricional (per 100g)

  • Energia (Kcal) 67
  • Proteïnes (g) 3,4
  • Lípids totals (g) 3,9
  • AG saturades (g) 2,58
  • AG monoinsaturados (g) 1,06
  • AG poliinsaturados (g) 0,09
  • Linoleic (ὠ-6) (g) 0,076
  • Colesterol (mg/1000 kcal) 12
  • Aigua (g) 88,2
  • Calci (mg) 110
  • Ferro (mg) 0,12
  • Magnesi (mg) 13
  • Zinc (mg) 0,4
  • Sodi (mg) 40
  • Potassi (mg) 180
  • Fosforo (mg) 95
  • Seleni (μg) 0,7
  • Tiamina (mg) 0,04
  • Riboflavina (mg) 0,12
  • Equivalentes niacina (mg) 1,1
  • Vitamina B6 (mg) 0,05
  • Folatos (μg) 1
  • Vitamina B12 (μg) 0,1
  • Vitamina C (mg) 1,5
  • Vitamina A: Eq. Retinol (μg) 40
  • Vitamina D (μg) 0,06
  • Vitamina E (mg) 0,03

On produïm la llet?

Tota la llet és produïda a la nostra granja de Canet lo Roig.

On produïm la llet?

Tota la llet és produïda a la nostra granja de Canet lo Roig.

Vols gaudir i provar els nostres productes?

Produïm i elaborem de forma artesanal quallades, brull, formatge fresc i llet.