Coneix a les persones que fem possible aquest projecte!

L'origen d'aquesta història, els avis Miquel i Aurelia.

El meu avi Miquel era pastor i mon pare també, de manera que tota la vida hem tingut formatge de casa, però quan la meua àvia Aurelia es va fer més gran els formatges van desaparéixer. Fa uns 8 anys un dia se’m va ocórrer preguntar-li com feia els formatges i que si em podia ensenyar a fer-los i, està clar que no va tindre cap problema. Una tarda van pujar a casa els meus avis amb les formatgeres de fusta i amb una almosta d’herba colera i em van explicar tot el procés.

Quin formatge més bo! Això ho podríem vendre! I a partir d’aquí es va anar forjant el projecte que aquí vos presento: elaboració de productes làctics a partir de la llet de les nostres cabres que surten tots els dies a pasturar pel terme de Canet lo Roig. Però a més de crear un negoci local, de casa també volia que fora un negoci sostenible i respectuós amb el medi que tant maltractem. Així que els nostres productes estan envasats en materials reutilitzables, reciclables i compostables.

Imma Castell, la impulsora del projecte.

Foto de Imma Castell, la impulsora del projecte.

Soc Imma Castell Tolós la impulsora d’aquest projecte. Soc la mare de Núria i Àxel, la dona de Jorge i infermera del servei d’urgències de l’hospital de Vinaròs. I des d’ara, elaboro productes làctics juntament amb ma mare.

Vivim tots a Canet lo Roig, un poble de la comarca del Baix Maestrat. Un poble menut, però ric, molt ric en recursos i en persones. Aquí tenim un mar d’oliveres que produeixen un oli d’oliva excel·lent, una vinya que fermenta un bon vi i, a partir d’ara, un ramat amb el qual s’elaboren productes làctics artesanals amb ingredients naturals.

Miguel Castell, el munyidor.

Foto de Miguel Castell, el munyidor.
Miguel és el germà menut de la família i després de finalitzar els estudis bàsics va començar a treballar a la granja amb el pare. Ara, és el propietari de l’explotació, on cada dia s’encarrega de munyir totes i cada una de les cabres i cuidar-les en tots els aspectes. A més a més, també sembra, rega, sega i empaca el farratge amb el qual es complementa l’alimentació del ramat.
Miguel és el germà menut de la família i després de finalitzar els estudis bàsics va començar a treballar a la granja amb el pare. Ara, és el propietari de l’explotació, on cada dia s’encarrega de munyir totes i cada una de les cabres i cuidar-les en tots els aspectes. A més a més, també sembra, rega, sega i empaca el farratge amb el qual es complementa l’alimentació del ramat.
Foto de Miguel Castell, el munyidor.

Miguel Castell, el pastor.

El pare de la família i l’hereu de la professió. Va treballar molts anys a una fàbrica de mobles, però quan va tancar la fàbrica va decidir de seguir amb la professió del seu pare: pastor de cabres. Així que amb l’ajuda de Conxin van posar en marxa l’explotació de cabres per a la venda de llet ara fa 22 anys. Avui en dia ja està jubilat, però cada dia va i trau les cabres a pasturar amb l’ajuda dels seus gossos d’atura. És una meravella veure com els gossos encarrilen les cabres quan es dispersen.

Conxin Tolós, l’elaboradora.

La mare de la família, l’altre pilar de la flotació de l’explotació. Elabora els nostres productes amb l’ajuda de la seua filla Imma. A més, regenta una botiga de congelats i licors a La Sénia (Tarragona) on hi ha un punt de recollida dels nostres productes.

La mare de la família, l’altre pilar de la flotació de l’explotació. Elabora els nostres productes amb l’ajuda de la seua filla Imma. A més, regenta una botiga de congelats i licors a La Sénia (Tarragona) on hi ha un punt de recollida dels nostres productes.

Vols gaudir i provar els nostres productes?

Produïm i elaborem de forma artesanal quallades, brull, formatge fresc i llet.